Etusivulle Ra Ran terveys, luonne ja kokeet Ran näyttelyt Ran kuvia

Uutisia ja päivityksiä 2020

25.11.2020
Muistoissa Suuri Persoona Ra

5.12.2014 - 25.11.2020

Niin rakas <3

7.11.2020
Uusi yritys IFH-kokeessa. Treenit menneet ihan mukavasti, hiomista on aina mutta odotusarvo oli että pidemmälle päästään kuin mestiksissä.

Sama tuomari, arvonnassa sattui sama pelto kuin mestiksissä ja paalukin oli suunnilleen samassa paikassa. Morillehan iski selkeä ajatus että mennään kuten mestiksissä :D Ei nostanut jälkeä, jotain kummallista. Ajettiin jälki taas loppuun, mutta ei se ollut koko jäljen aikana ihan oma itsensä. Treenit jatkuu ja ensi vuonna sitten uutta yritystä!
26.9.2020
Morin kanssa dobermannien IFH-rotumestaruuskokeessa! Odotetusti jäätiin alkuun, sopivasti koeviikolla päätään nostanut ongelma..:) Pisteitä saatiin kokonainen 1 :D

Mukava päivä, keli oli kohdillaan ja saimme upeat pellot! Mukava nähdä hienoja jälkikoiria mestaruudesta taistelemassa. Harmillisesti monen jälki katkesi riistahäiriöihin. Rotumestari kuitenkin saatiin leivottua, onnea Iitu ja Anna! Hienoa taistelua loppuun asti, ulkoisista häiriöistä huolimatta!
22.9.2020
Koska edellinen koe jäi kakkostulokselle, mitä sitä arki-iltana muutakaan kuin suhailee Nokialle kokeeseen :D

Mori teki hienoa työtä jälleen, ainoa missä oli vaikeuksia oli yllättäen seuraaminen. Seuraaminen tehtiin hyvin lähellä estettä ja noutokapulapöytää. Se himoitsee noutokapulaa ja se näkyi seuraamisen kontaktissa. Kyllä se mukana tuli mutta sissos miten rumaa :D Muuten eriomaista tekemistä kautta kokeen :) Kokeenomaista treeniä ja noutokapuloita ripoteltuna ympäri kenttää.

Tällä suorituksella saatiin sitten ykköstulos pistein 303/320, KP, toinen sija ja koulutustunnus TK2! Toistan ehkä itseäni mutta Mori on vaan niin hieno typykkä <3

16.9.2020
Kolmas startti avoimen luokan TOKO-kokeessa. Mori oli todella hienossa vireessä koko kokeen läpi :) Suoritti kaikki liikkeet, ruutuun meni yhdellä lisäohjauksella. Ollut hieman haastava tuo mutta tyytyväinen olen tähän! Pieniä epätarkkuuksia liikkeissä mutta varsinkin seuraaminen oli todella tarkkaa! Viime kokeessa se hieman jätätti, kerran jopa katsoin kulkeeko se mukana :D Se haaveili kaikkien merkkien perään siellä ja ennakoi kovasti kiertoliikettä.

Pisteet ei kyllä päätä huimaa, piirun alle ykköstuloksen jäätiin. Uutta yritystä putkeen vaan!
6.9.2020
Morin kanssa toisessa avoimen luokan TOKO-kokeessa Huittisissa! Ihan katastrofaalinen koe.. Morin molemmilta puolilta lähti koirat paikkaistumisessa. Ei se mitään haittaa jos lähtee mutta vasemmalla puolella istunut kelpie alkoi heti tuijottaa intensiivisesti Moria. Ohjaaja käski istumaan kun olimme jo jättäneet koirat mutta katsettaan ei irrottanut. Hiljalleen hiipi Morin luo jolla ei enää kantti riittänyt ja juoksi minun luo. Se ei oli ikinä lähtenyt paikallaoloista...

Parempi kuitenkin näin, en tienny millä mielellä se kelpie sinne oli tulossa. Nämä kaksi sankaria jättämään paikkaistumisen välistä ja muut saivat uusia. Tätä haluan treenata ennen seuraavaa koetta, voihan näin käydä missä vaan luokassa...

Liikkeestä istuminen nollille tuplakäskyn takia ja ruutuun ei osunut kuin vasta toisella lähetyksellä. Muuten hienoa Moria <3 Ykköstulos ja luokan toinen sija!

16.8.2020
Kesälomareissulla Kajaanin ryhmänäyttelyssä! Meille osui tuomarimuutos ja pääsimme meille uuden tuttavuuden arvosteltavaksi, tuomarina oli Johanna Sarkkinen.

Tuloksena SERT ja ROP! Kajaanissa sama tulos viime vuonna :) Ihan huikeaa!

15.8.2020
Mori jäi kevään astutuksesta tyhjäksi. Nyt olemme löytäneet uuden uroksen joka täydentää Morin ominaisuuksia toivottavasti erinomaisesti!

Uusi yritys siis seuraavasta juoksusta, jonka pitäisi alkaa lokakuussa. Pentueen isäksi olen valinnut mustan 6-vuotiaan uroksen Uunon (Walldobes Iron Imperator). Tutustu tulevaan pentueen tietoihin täällä.
9.8.2020
Morin kanssa tänään rallytoko-kokeessa! Keväällä koe peruttiin joten nyt tavoitteena oli saada hyväksytty tulos ja koulutustunnus.

Ja onnistuimme! Mori sai kasaan 98 p., ja koulutustunnuksen RTK1 <3

Minulla oli kokeessa myös toinen koira ohjattavana samassa alokasluokassa, dallu-herra Santtu (Chatterly's Sandstorm). Santun kanssa taaperrettiin 99 pisteen arvoisesti ja riittävän nopeasti, kokeen toiselle sijalle!

 
7.8.2020
Öttiäisten kuva-albumeja päivitetty :) Kuvia klikkaamalla pääset kuvalinkkisivulle.

 
1.8.2020
Korona-kevään takia on moni koe ja kokous peruuntunut. Vastaanotimme rotumestaruuskokeen yhteydessä SDY:n Monipuolisimman dobermannin kiertopalkinnon! Kuvahan siitä piti tietysti ottaa :)

1.8.2020
Mori starttasi TOKO:n avoimen luokan dobermannien rotumestaruuskokeessa! Muutamassa liikkeessä on vielä hieman hiomista, hieman myöhään herättiin koko kokeeseen kun oli muita suunnitelmia kesälle. Mutta koska Mori on niin mahtava typykkä, se taisteli itselleen ykköstuloksen pistein 264,5! Kokeen kolmas sija ja avoimen luokan mestari :) Nyt nuo muutamat liikkeet vain kuntoon ja kohti seuraavaa yritystä!

19.6.2020
Ihanaa Juhannusta!

17.6.2020
Eikä kukaan jäänyt kyytiin... Mori on ultrattu tyhjäksi joten kesäpentue ei toteudu :(
24.5.2020
Moriin on istutettu pennunsiemeniä, toivottavasti jokunen tarraa kiinni <3
7.5.2020
Morin juoksu on alkanut!
30.4.2020
Tulevan pentueen isä Mötkö kävi tänään uudessa sydäntarkastuksessa. Kaikki on edelleen kunnossa! Neiti tekee nyt juoksua pitkään ja hartaasti mutta jospa tästä hiljalleen edetään :)
18.4.2020
Kennelliitosta tuli 16.4.2020 päivättyä postia! Kennelnimi on hyväksytty FCI:ssä ja tuleva pentue rekisteröidään nimelle Zirconium Gemorinum <3
14.4.2020
Mori-murunen täyttää tänään 3 v! Synttärisankari on viettänyt päivänsä hellittelyjä vastaanottaen <3 Ja vähän pitkin maita ja mantuja hepuloiden :D Päääasia että on kivaa...:)

Juoksua käynnistellään hiljalleen ja toivottavasti pian päästään saattamaan pentusia aluilleen!

14.3.2020
Tästä keväästä on tulossa toivottavasti erinomainen! Koronavirus riehuu nyt ja parin viikon päähän suunniteltu rallytokokoe peruttiin - olisimme olleet metsästämässä koulutustunnusta tuosta kokeesta. Katsellaan syksymmällä sitä sitten :)

Morille on suunniteltu pentuja seuraavasta, huhtikuussa alkavasta juoksusta! Tutustu tulevaan pentueen tietoihin täällä.
9.3.2020
Sain sähköpostiini mukavia uutisia! Mori osallistui SDY:n Monipuolisin dobermann 2019 -kilpailuun ja voitti kyseisen kiertopalkinnon itselleen! Saamme kiertopalkinnon tämän vuoden kevätkokouksessa huhtikuussa joten kuva siitä tulossa sitten myöhemmin! Mori on niin hieno tyttö ja sen kanssa on ollut erinomaisen mukava harrastaa ja touhuta <3 Kasvattaja-Heidille kiitos tästä murusesta <3
1.2.2020
Morin kanssa toisessa rally-toko-kokeessa. Mori teki taas hienoa työtä, tuloksena 90 p. Pikkuisen harmittaa -10 p. pistevähennys askelvirheestä liikkeessä, josta olen satavarma ettei siinä tapahtunut askelvirhettä. Laskin sen verran tarkkaan sijoittumiset radalla rataantutustumisessa:) No, en ymmärrä vielä tätä lajia :D
24.1.2020
Ran terveysrintamallakin saatiin vihdoin uutisia! Pitkään jatkuneet karvaongelmat ovat saaneet diagnoosin koepalojen myötä: color dilution alopecia (CDA) eli ns. sinisen dobermannin syndrooma. Päälöydöksenä todettiin lievä häiriö karvankasvusyklissä, karvatuppien keratinisaatiokäiriö sekä selkeitä viitteitä karvanjuurifollikkelien dysplasiasta joka tässä tapauksessa tarkoittaa CDA-diagnoosia.

Ongelma on geneettinen, Ra kantaa laimennosgeeniä joka aiheuttaa mm. sinisille dobermanneille turkki- ja iho-ongelmia. Tätä voi esiintyä muillakin väreillä, riippuen mitä geenit määrävät. Aiemmalla dobermannillani Daschalla (musta narttu) oli myös sama vaiva (diluutiotesti Dd - kantaja) mutta lievempänä ja se myös alkoi näkyä vasta vanhempana.

Ran karva ei siis kasva enää kunnolla ja uusi karva on kovin ohutta. Kalju peräpeili kyllä loistaa hämärässä komeasti :D Karvattomuus sinänsä ei ole ongelma mutta tämä sairaus voi aiheuttaa myös ihon liiallista kuivumista ja huonosti paranevia ihon tulehdustiloja. Ihon kuivumista onkin jo havaittu ja se aiheuttaa ajoittain kutinaa. Muuten tuo iho ei ole kutiseva mikä on hyvin tyypillistä tälle sairaudelle. Jaloissa ja päässä sekä kaulassa on normaali turkki mutta rungossa karva on harvaa tai sitä ei ole lainkaan.
22.1.2020
Uusi vuosi ja uudet kujeet! Mori kävi Yliopistollisessa eläinsairaalassa tapaamassa sydänlääkäri Maria Wibergiä. Morin sydän ultrattiin ja sille tehtiin 5 min EKG. Kaikki priimaa :)


Uutisia ja päivityksiä 2019

24.12.2019
Toivotamme kaikille oikein rauhaisaa ja rentouttavaa Joulun aikaa ja menestystä tulevalle vuodelle!

23.12.2019
Lisätty molemmille uusia kuvia ja Ralle myös 5 v -kuvakansio. Linkit löydettävissä Ran ja Morin sivuilta.

5.12.2019
Ra täyttää tänään 5 v! Kovin on ollut takkuinen vuosi terveysongelmien kanssa ihmetellessä mutta jospa se tästä iloksi muuttuu :) Herra ainakin on aina yhtä iloinen höpötti <3

16.11.2019
Mitäs sitä sitten keksisi? No Rally-tokoa! Tämä olikin näin hallikokeena hieman vaikea koska neitokaisella oli mielessä agiesteet :D Asiaa ei yhtään auttanut se, että odotusalueella oli A-este... Mori suoriutui kuitenkin varsin mallikkaasti, 96 p. ja kolmas sija :)

9.11.2019
Mori osallistui Sallan kanssa dobbereiden agimestiksiin! Alle ponkaistiin viralliset hyppy- ja agirata (molemmat hylsy) ja sitten iltapäivästä päästiin itse asiaan! Kaikki dobberit laukkoivat kakkosluokan radan, eli Mori kisasi nämä epävirallisena. Ensin oli hyppyrata. Siinä tämä parivaljakko tykitti kaikkien nopeimmin koko dobberiporukasta! Virallisissa tuloksissakin sijoitus olisi ollut toinen, ei huono :D Agiradalla sen sijaan oli haasteita, Mori mm. putosi puomin ylösnousussa. Mutta koska kyseessä on mestikset, silti voi saada pisteitä kasaan :)

Lopputuloksena Morille siis kunniamaininta Hyppyradan nopein ja kokonaiskilpailussa RM 4 :) Loistotyötä Salla ja Mori :)
12.10.2019
Nokka kohti Viroa ja KK-koetta! Sää oli ihan järkyttävä, oikein kunnon syysmyrsky! Oman suorituksen ajaksi kuitenkin juuri lakkasi satamasta, koiran kyllä ennätin siinä sateessa kastella ennen omaa vuoroa :D

Mori oli erinomaisen virkeä ja koko suoritus oli turhan energinen. Hypyn se nollasi koska esteen vieressä olevat reput ja noutokapulat olivat aivan liian kiinnostavia - sama koitui myös seuraamisessa kohtaloksi sakarassa. Paljon yllätyksiä tasaiselta suorittajalta, enkä ihan osaa sanoa mikä kaikki tässä vaikutti :D Pisteitä saatiin nollauksesta huolimatta 74 p., ja tällä saa koulutustunnuksen KK1 :)

Matkalla oli mukana myös dallupoika Santtu ja Sanni, jotka suvereenisti teki töitä 93 p. edestä ja voittivat koko ison luokan! Onnea täplikkäälle kuskeineen, hienoa työtä :)


© Mihkel Rikas
5.10.2019
Mori korkkasi agiuran Riihimäellä! Oma polvi ei kestä vielä oikein tuota lajia joten Mori on käynyt viuhtomassa lainaohjaaja Sallan kanssa treeneissä :) Parin yhteistyö sujuu oikein hienosti, kokenut ohjaaja osaa ohjata koiraa hienosti! Kaksi agirataa tuottivat hylsyn, hyppyradalta 5 vp. Hieno startti!
28.9.2019
Ra kävi nyyttikesteillä! Toistuvat eturauhastulehdukset aiheuttivat sille pissaamisvaikeuksia sekä uutuutena voimakkaita kiputiloja. Päädyimme kastraatioon ja nyytit jätetiin Eläinklinikka Herttaan, kiitos Anne :) Toivottavasti pojan olo paranee kertaheitolla!
18.8.2019
Kesälomareissulla Keski-Suomessa joten mikä parempi tekosyy lähteä Kajaaniin näyttelyyn :D Näyttelyssä oli tuomarimuutos, alkuperäinen tuomari Paula Rekiranta oli vaihtunut Sanna Vakkilaiseen.

Helteisessä kelissä juostiin monen monta kierrosta, ja toivomuksena tuomarilla oli myös löysällä hihnalla esitys. Ran kanssa ei varsinaisesti onnistu..:D

Ra sai ainoana uroksena ERI ja SA, joten sitä myöten se sai myös viimeisen sertinsä! Ihan mieletöntä! Nartuissa oli yksi koira luokassaan, ja tuomari piti Moristakin ERI:n ja SA:n verran. Viimeisenkin luokan jälkeen menimme pn-kehään, mutta Mori olikin ainoa SA:n saanut joten sillekin serti kouraan:) ROP-kehään pitikin sitten pyytää apukädet, Niinalle iso kiitos avusta!

Morista leivottiin ROP ja Ran saaliina VSP. Melkoinen reissu, ei voi valittaa :) Molempien arvostelut luettavissa koirien omilta sivuilta: Ran arvostelu ja Morin arvostelu.

10.8.2019
Raisiossa näyttelyssä :) Ra oli ainoa uros, mutta tuomari löysi liikaa puutteita herrasta ja tulokseksi EH 1. Narttuja olikin enemmän ja todella kovatasoisia koiria oli kehässä! Ajattelin että Morikin saa EH:n koska siinä ja Rassa on hieman samoja puutteita :) Tuomari tykkäsikin Morista yllättävän paljon, voitti luokkansa ja päätyi vielä PN4-pallille! Mukavaa vaihtelua tuohon EH-jonoon :D Kiva päivä kaiken kaikkiaan! Arvostelut on luettavissa koirien omilta sivuilta.
8.8.2019
Hyvinkäällä kokeilemassa miten käyttäytymiskoe sujuu! Ra oli ensimmäisessä parissa. Ennen kentälle menoa alkoi kuulua melkoinen haukunta - asia mitä tämä ruskea herra ei sulata ilman että osallistuu geimeihin... Parina ollut koira oli mielessään menossa purutreeneihin ja sitä ääntähän sitten piisasi. Ilmoittautumisen jälkeen tuomari meni meidän parin luo ja haukkuminen alkoi taas. Ra ei pystynyt hillitsemään itseään ja alkoi myös räyhätä. Koska tiedän että tuossa tilassa se ei pysty asioihin keskittymään, jouduin keskeyttämään heti alkumetreille. Treeniä oli tehty paljon ja kokeeseen valmistauduttu huolella. Välikohtaus oli todella harmillinen, mutta en kokenut järkeväksi jatkaa, kun koira on hieman haastava.

Ja koska kerran kokeeseen oltiin menossa, niin ilmoitin Morinkin sinne :D Mori suoritti viimeisessä parissa aloittaen paikkamakuulla. Paikkamakuun jälkeen tottikseen mikä meni hienosti, aavistuksenhan se on eloisa välillä :D Arvostelussa saimme hyviä arvosanoja ja myös maininnan että ajoittain vilkas...:p Arvostelua kuunnellessa kentän takareunan pusikoissa alkoi käydä kuhina, paikalliset peurat tuli tutkimaan tilannetta... Hyvä ajoitus! Hyväksytyn tottelevaisuusosuuden jälkeen lähdettiin kaupunkiosuuteen. Fillari, juoksija ja koira meni ohi ilman kommentteja joten kaupunkiosuusukin oli hyväksytty. Pikkuneiti sai itselleen uuden tittelin BH :)

16.7.2019
Lisätty molemmille ötököille uusia kesäkuvia :) Linkit löydettävissä Ran ja Morin sivuilta.

29.6.2019
Kolmas visiitti alokasluokassa. Nyt oli sitten häiriöitä vaikka muille jakaa! Skeittareita ja nelinpelitennistelijöitä... Katsekontakti oli tiukasti tenniskentällä mutta korvat onneksi oikeaan suuntaan :D

Paikkamakuussa meni taas toisen ohjaajan käskytyksellä maahan joten siitä kasi. Muuten kivasti tuli pisteitä :) Saimme kokonaisuutena 183,5 p., KP, 2. sija ja TK1! On se hieno plikka <3


© LUKK
21.6.2019
Hyvää Juhannusta!

15.6.2019
Morin luonnetta testattu virallisesti MH-kuvauksen muodossa. Arvostelussa oli paljon mitä tunnistin koirasta mutta myös positiivisia yllätyksiä :) Hieno likka <3 Arvostelu luettavissa KoiraNetistä.
13.6.2019
Toinen koekäynti alokasluokassa. Tällä kertaa Mori suoritti juuri niin hyvin kuin osaa ja onnistui hypyssäkin :) Taitava pikkulikka sai kasapäin kymppejä ja yhden ysin maahanmenon keulapainotteisuudesta. Tuloksena 198 p., KP ja jaettu ensimmäinen sija!

8.6.2019
Hauvelit maksakokeessa. Molemmat saivat tuomioksi CAH M0 :)
2.6.2019
Koeura korkattu Morin kanssa! Aloitimme toko-uran dobermannien rotumestaruuskokeessa Inkoossa. Mori keksi vähän omia juttuja matkan varrella, paljon tuli ysejä ja kymppejä mutta seuruusta 8,5 p. Keskittyminen vähän herpaantui välillä. Luoksetulosta 8, meidän ongelma, liian kauas jääminen, ei ainakaan kokeessa näkynyt. Törmäsi..:D Sitten tämä pieni agilitykoira nollasi hypyn yllättävän ulkopuolisen häiriön takia, mutta nyt vain lisää tällaisia erikoisia häiriötreenejä :) 1-tulos, 163,5 p ja ALO-rotumestari!

Mori sai myös SDY:n kiertopalkinnon Ganzian maljan joka jaetaan alokasluokassa iloisimmin tottelevalle dobermannille.

30.5.2019
Tänään Palveluskoirien erikoisnäyttelyssa Hakunilassa! Tuomari juoksutti koko rahan edestä, mukava nähdä pitkästä aikaa tuomari joka haluaa nähdä koirien liikkuvan! Omien liike nyt ei silmiä hivele aina mutta silti :D

Ralle tuloksena EH 2 ja Morille ERI 2. Molempien arvostelut luettavissa koirien omilta sivuilta: Ran arvostelu ja Morin arvostelu.
18.5.2019
Helteinen näyttelypäivä Mynämäellä! Tänään ei hauvelit olleet tuomarin makuun, mutta semmoista se on :) Ran arvostelu ja Morin arvostelu.
14.4.2019
Pikkuötökkä Mori tänään 2 v <3

31.3.2019
Lisätty molemmille ötököille uusia kuvia :) Linkit löydettävissä Ran ja Morin sivuilta.

30.3.2019
Näyttelykausi korkattu Morin kanssa Lahden KV-näyttelyssä :) Mukava tuomari ja saatiin pitkä arvostelu! Tuloksena ERI 2. Arvostelu luettavissa Morin näyttelysivulta.


Uutisia ja päivityksiä 2018

23.12.2018
Ihana luminen Joulu! Jörö ja Tonttu Torvinen toivottavat kaikille oikein ihanaa joulun aikaa ja erinomaista vuotta 2019!

5.12.2018
Pieni ruskea villikko tänään jo 4 v! Järki on vielä matkalla mutta pääasia että on hauskaa...:D Onnea Ra <3

7.10.2018
Toinen päivä Tuuloksessa :) Tänään tuomari ei tykännyt Morin lisäksi muistakaan :D Vain yksi sai ERI:n ja SA:n, onnea Bealle ROP-tittelistä ja sertistä!
6.10.2018
Morin kanssa Tuuloksen näyttelyssä. Tuomari ei tykännyt yhtään pikkukirppuliinista, tuloksena EH 1.
22.9.2018
Lisää rally-tokoa Ran kanssa :) Koska mestaruuskokeissa on kivaa niin oltiin tällä kertaa Bostoninterriereiden mestaruuskokeessa. Ra oli tänään mielettömän hyvässä vireessä ja liikkeet sujui hyvin, ei ollut tarvetta uusia yhtään liikettä. Tai niin luulin...

Yllätys olikin sitäkin suurempi kun pistesaaliiksi kerättiin 77 p. Kahdesta tehtävästä tuli sanomista: maassaolo ja koiran kierto, tässä oli kuulema rinta noussut hetkeksi vähän ylös mutta palannut takaisin alas. En nähnyt vaikka katsoin koiraa koko kierron. Tuomarikin mainitsi että hänellä nyt oli ideaali paikka nähdä tuo pieni nousu. Tästä -10 p.

Toinen liike, askelseuraamiset. Tässä oli hieman turhan lyhyt väli seuraavalle kyltille ja olen alitajuisesti ottanut viimeisen askeleen vähän lyhyempänä. Liian lyhyt se ei ollut mutta se ei näköjään riitä :) Tästä lähti toiset -10 p.

Arvostelua hakiessa tuomari vielä totesi että meidän ongelmat poistuu kun päästään hihnasta eroon. Ainoa koe missä ei tullut yhtään merkintää hihnan kiristymisestä...? Tiiä tuota sitten mitä ongelmia se tarkoitti, en älynnyt kysyä :) On tää melkoinen laji :D :D

No, Ra oli hieno eikä välitä pisteistä ja ohjaajankin hämmennys tokenee aikanaan :D Tuloksena Ra saa esitellä itsensä uudella etuliitteellä RTK1 <3

12.9.2018
Posti toi Morille uusia hienoja koristeita! LV & BALT JMVA :)

8.9.2018
Ran toinen koitos rally-tokossa! Tällä kertaa Snautseriyhdistyksen rotumestaruuskokeessa :D Tälle päivälle osui melkoinen hellekeli! Ra ei kuumaa oikein kestä joten tällä kertaa taisto käytiin viretilan kanssa. Suoritusvuoroksi osui vielä ensimmäinen lähtöpaikka mikä ei ollut meille ihan ideaali mutta näillä mennään :)

Jouduin uusimaan taas yhden liikkeen ja tarkka tuomari löysi useammankin kontaktivirheen, törmäiltiin vissiin moneen kertaan :D Saaliina 91 pistettä eli hyväksytty tulos kuitenkin :)
5.9.2018
Molemmille höpöttimille on päivitetty muutama uusi kuva :)

2.9.2018
Tänään lähinäyttelyssä Tuomarinkartanossa, Vetcare Syysnäyttelyssä. Mukana vain Mori, sillä Ra on saanut tältä tuomarilta jo sertin.

Morin esiintyminen meni tänään normaalimmalla tavalla, ja tulosriville saatiin komeilemaan ERI 1, SA, PN 1, SERT, ROP! Mieletön viikonloppu :)

1.9.2018
Tällä kertaa pyrähdettiin Kihniöön! Dobbereita ilmoitettu 4, yksi pentu, kaksi avourosta ja Mori.

Tänään oli Ran vuoro loistaa :) Tuomari ei ollut niin tarkka turkista, ruskeat ovat nyt vaan tuommosia :) Tarttisin vissiin tarttis pidemmät kintut että pysyisi koiran vauhdissa...:D Esittäjästä huolimatta ERI 1, SA, PU 1, SERT, ROP! Aivan mieletöntä :) Ryhmässä oli yhdistetty 2 & 3, siellä ei tullut menestystä mutta piipahdettiin kuitenkin!

Mori sen sijaan.. Hän oli vähän villihkö. Tuomari ei halunnut että koiria asetellaan mitenkään isommin eikä häntään saanut koskea. Kehänauhan jakavassa viereisessä kehässä oli kilpailuluokka menossa ja koirat siellä oli kovassa vauhdissa aivan nenän edessä. Mori olisi halunnut samaan porukkaan joten seisominen ei mennyt mitenkään kovin kaksisesti.. Tuloksena EH 1. Ei haittaa yhtään sillä Ran tulos oli niin huikea :)

25.8.2018
Kesälomareissulta palatessa pyörähdettiin "matkan varrella" Ristiinan ryhmänäyttelyyn! Ra oli ainoa uros, narttuja oli 6.

Ralle tuli taas kuuma, joten maha roikkui hieman kehässä. Tuomari antoi noottia puuttuvista rintamerkeistä ja luomista puuttuvista karvoista. Ja kehnosta alalinjasta... Tuloksena siis ERI 1.

Mori oli nuorten luokassa ainoa. Tuomari kysyi ovat nämä minun koirat sukua toisilleen kun molemmilta puuttuu rintamerkit..:D Morin tuloksena ERI 1, SA, PN 2, vara-SERT :)

19.8.2018
Koska kaikkea pitää kokeilla...:D Korkkasimme tänään Ran kanssa koeuran! Lajivalinnaksi osui rally-toko, laji mistä ei ole aiempaa kokemusta. Kävin Ran kanssa yhden kurssin jotta sain tolkkua miten kylttien kanssa puliveivataan ja mitä liikkeitä alokasluokkaan kuuluu, ja totesin että koirahan osaa muutamaa liikettä vaille kaikki alokasluokan kyltit!


Starttasimme siis mökkireissulla auton kohti Oulua, Unkarinpaimenkoirien rally-toko-rotumestaruuskokeeseen. Tuomarina kokeessa oli Tytti Lintenhofer. Tuomari oli oikein mukava ja osasi huomioida hyvin tällaiset ensikertalaiset :) Alokasluokassa koiria oli 17 ja meidän kilpailuvuoro oli suunnilleen puolessa välissä.

Ra kyllä heti sirutarkastuksessa muisti mylviä niin että koko Nallikari raikui mutta kyllä se siitä..:D Vilkkaus näkyy. Otin sen ajoissa lähemmäs koekenttää tutustumaan atmosfääriin ja rauhoittumaan, ajoitus sen suhteen sujui oikein mukavasti. Rannalla kun oltiin, siellä tuuli. Kovasti. Siis tosi kovasti. Auton ovia ei meinannut saada auki...

Koesuoritus sujui suhteellisen mallikkaasti, yhden tehtävän uusin kun (tuulesta johtuen :p) herra ei ollut ihan kuulolla, ja suoritus oli menossa kovaa vauhtia ihan pipariksi. Muutaman kerran hihna kiristyi, joista tuli virhepisteet. Kokonaistulos kuitenkin 94 p. mihin olemme oikein tyytyväisiä! Enemmän tämä oli itselleni sellainen tilannekatsaus mitä humppaa me Ran kanssa tanssitaan ja onko meillä edes samat nuotit..:D

4.8.2018
Caddyn nokka jälleen kohti Latviaa, Morin juniorisertijahtiin!

Näyttelypaikkahan (Liepaja) sijaitsi ihan kohtuullisen kaukana, tunti jos toinenkin sinne meni körötellessä :D

Kuten tähän kesään kuuluu, myös lämmintä ilmaa riitti! Kevyet verryttelyt ennen kehää, sillä Ran vatsa alkaa roikkua helteellä hyvin herkästi. Oikein semmonen kesäkössi...

Ra arvosteltiin kahden mustan, täystypätyn komistuksen kanssa. Ei tarvinnut olla ennustaja arvatakseen miten kävi - laatuarvosana EH ja luokan hännille. Mutta ei hävitty todellakaan huonommille, komeita jannuja!

Mori oli onneksi ainoa junnunarttu. Näyttelyn ainoat luomudobberit oli minun, kaikki muut typistettyjä. Mori ihastutti tuomarin heti luonteellaan, arvostelussakin on mainittu iloisuudesta :) Tuomari arvosteli Morin erinomaisen arvoiseksi antaen myös PP:n (SA:ta vastaava junnuille jaettava), joten Latvian junioriserti takataskussa kehästä ulos :) Paras narttu -kehässä sijoituttiin kolmanneksi. Tämän sertin myötä Mori saa käyttää nimensä edessä tittelirivitä BALT & EE & LT & LV JMVA! Ensimmäinen laatuaan meidän taloudessa :)

Koska tämä tulos riitti ja luettelo näytti sunnuntaina osalta identtiseltä, päätin jättää kehän väliin sillä laivaan ehtiminen olisi ollut enemmän kuin hilkulla kehän jälkeen.

Ra ei Latviasta nyt mitään sitten saanut, mutta se ei haittaa :)

5.7.2018
Morin selkäkuvatkin on vihdoin lausuttu! Tuloksena LTV 0, VA 0 :)
22.6.2018
Kokkovahdit toivottelevat mukavaa Juhannusta!

14.6.2018
Mori luustokuvattu. Lonkat B ja kyynärät 0/0. Selkäkuvat odottaa vielä lausuntoaan.
9.6.2018
Latviasta puuttuu junnuserti. Sinne siis! Riikassa Latvian Voittajassa Morille ERI 3, SA. Arvostelu nappulan sivuilla luettavissa.

Mukana reissussa myös siskon pikkupodengo Jedi, CACIB:n metsästyksessä. Ja tulihan se sieltä! Nyt odotellaan ajan täyttymistä ja sitten Suomeen viimeistä jahtaamaan :)
29.5.2018
Näkimet tarkistettu! Molemmilla PHTVL/PHVP 0 :) Hyvin pitäis eteensä nähdä...? :D
22.5.2018
Terveyttä hutkittu! Molemmat pöpöttimet maksatestissä. Eivät ole juoneet vielä maksojansa, molemmille tulos CAH M0 :)

Ran kilpirauhasarvot tutkittiin myös samalla. Muut ovat normaalin rajoissa mutta T4 on matala. Tämä ei yksittäisenä vielä anna vastauksia oikeastaan yhtään mihinkään joten seurataan tilannetta ja kontrolloidaan 3 kk päästä tilanne uudelleen.
14.5.2018
Virostakin saimme postia, Morille on vahvistettu EE JMVA :)

6.5.2018
Toinen näyttelypäivä ei tuonut yllätyksiä dobberikehässä. Mori ERI 2. Todella tiukka tuomari, syynäsi koirat tarkkaan. Harmi että kehäsihteerin käsiala ei ole kovin luettavaa, mutta Morin sivulla on luettavissa se mitä siitä on saatu käännettyä.

Jedi veti tämän päivän lonkkaa, koska reissun tavoite saavutettiin jo eilen :) Xialla meni vähän tiukemmalla linjalla kuin eilen, tuloksena EH.
5.5.2018
Valloituksen kohteena Latvia, Talsi! Reissussa mukana Mori, Jedi ja Xia.

Morin kilpakumppanina viikonlopun ajan ruskea täystyppä kaunokainen. Hieman eri kaliiperia kuin meidän pikku heinäsirkka:D Tulos oli siis varsin odotettu (tai no, ERI oli positiivinen yllätys :D) ERI 2, SA. Jedi taituroi itselleen Latvian sertin ollen myös ROP, joten Jedille lisätään valiolistaan myös LV MVA! Xialle osui taas kasapäin kilpakumppaneita, junnuluokat ei shelteillä kumise tyhjyyttään :D Tuomari piti Xiasta oikein kovastikin, joten tuloksena ERI 1, SA, JUN SERT, PN 4! Onnea Kiksu!
1.5.2018
Lähinäyttely Lahdessa! Lähdettiin koko porukalla, jonossa kolme dobermannia, yksi pikkupodengo ja yksi sheltti. Ei varmaan tarvii arvata että jotkut kehät menee päällekkäin :D Asiaa piristi toki varsin kesäinen sade, kolea ilma ja jäätävä tuuli. Normaali vappukeli :D

Ran arvosanaksi valikoitui tänään EH 1. Suurin syy puuttuva karvaosasto. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun poikanen on huonossa karvassa joten otetaan nyt ne kilpirauhasarvot niin viisastutaan.

Mori sai arvosanan ERI mutta jäi toiseksi, häviten kauniille ruskealle siskolleen :) Onnea Wandalle!

Bibi (Eximus Vis Heartbreaker) nousi paras narttu -kisassa toiselle jakkaralle, saaden vara-SERTin. Onnea Bibitus! Jedi (Eximus Vis Jedi) ERI 2. Karvaosastolla Xia (Mershely Little China Girl) EH. Shelttejä oli kehässä taas joku miljoona :D
26.4.2018
Liettuassa ei aikailla! Morille saapui postia hienon JMVA-ruusukkeen kera :)

22.4.2018
Toinen päivä Liettuassa. Jännittävän kilpailun päätteeksi Mori valittiin luokan voittoon samalla tuloksella kuin eilen, ERI 1, SA, ROP JUN, JUN SERT! Tämä tarkoittaa siis että tuo pieni 12 kk vanha itikka saa itselleen liikanimen LT JMVA! Ja koskapa Liettuasta valioitui, samalla se valioituu myös Viroon, eli kaikkiaan LT & EE JMVA! Huikeaa!

21.4.2018
Tällä kertaa Caddy ohjasti Liettuaan, Siauliaihin. Dobermanneja oli kehässä voimakkaalla suomalaisedustuksella :D Mori esiintyi edukseen ja tuloksena ERI 1, SA, ROP JUN, JUN SERT! Hieno pikkulikka :)
14.4.2018
Hui miten aika menee nopsaan! Vuosi sitten syntyi pieni musta öttiäinen Ähtärissä. Kesäkuussa tuo pikkukirppu muutti meille ja kovasti on kaikkea mukavaa touhuttu vuoden varrella :)

Onnea kovin rakkaalle pikkuötökälle <3!

18.2.2018
Molempien ötököiden kuvakansioita päivitetty :)

4.2.2018
Toinen päivä Valgassa toi Morille tuloksen EH. Petralle kiitos esittämisestä ja Sirpalle kuvista, oli mukava yllätys :)


© Sirpa Palo
3.2.2018
Reissua pukkaa! Tällä kertaa tie vei Etelä-Viron Valgaan.

Matkalla voi sattua kaikenlaista. Tällä kertaa jää kertoi mielipiteensä joten liukastuin ja loukkasin polveni. Ei mitään mahdollisuuksia kehään...

Onneksi näyttelypaikalta löytyi suomalaisia ja sain Morille esittäjän viikonlopuksi! Lämmin kiitos Petra (Kennel Petremmas) avustasi!

Mori esiintyi kauniisti vieraalla esittäjällä, tuloksena ROP-juniori ja juniori-SERT :) Vielä yksi jostain!

28.1.2018
Toinen päivä Narvassa, lopputulos eilisen toisinto. Ilman SA:ta.
27.1.2018
Narvassa. Dobbereita oli ilmoitettu kaksi. Molemmat junnunarttuja :D Hävittiin kauniille Valko-Venäläiselle kasvatille eli ERI 2, SA, PN 2.
14.1.2018
Toinen näyttelypäivä Tartossa korkkasi naperon junnuluokan esiintymiset. Ja jestas! Dobbereita ei montaa ollut mutta tuloksena ROP-juniori, juniori-SERT ja vielä ROP! Minun pikku kirppu <3


© Venla Ylesmäki
13.1.2018
Morin ensimmäinen ulkomaanmatka! Tartossa viimeinen pentuluokan esiintyminen toi ROP-pentu-tuloksen. Erityisen huikeaa oli että tuo pieni hippiäinen valloitti myös isossa kehässä tuomarin, ollen BIS 3 -pentu parinkymmenen koiran joukosta! Mieletöntä :)


© Venla Ylesmäki


Uutisia ja päivityksiä 2017

24.12.2017
Rauhaisaa Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2018!

5.12.2017
Ra-ruskuainen tänään 3 v :)

11.11.2017
Toinen päivä Messukeskuksessa. Tuloksena 2., KP ja tuomarin kommentti että Mori oli erittäin vahva kakkonen :) Tuomari kehui myös Morin avointa luonnetta, ja sitähän se on! Reipas likka :)
11.11.2017
Messukeskuksen pentunäyttelyssä. Tuloksena kolmas sija. Mori ihastutti avoimuudellaan erinäisen määrän ihmisiä jotka erehtyivät pientä rapsuttelemaan :D
8.10.2017
Mori Hyvinkäällä pentunäyttelyssä. Tuloksena 2., KP.

16.9.2017
Pieni musta Mori-ötökkä aloitti näyttelyuransa Vantaan pentunäyttelyssä. Tuliaisina ROP-pentu :)

15.7.2017
Terveyttäkin tutkitaan taas välillä :) Ran Maksakoe CAH M0.
18.6.2017
Toinen päivä Luigessa toi mukanaan Ralle toisen VSP-tuloksen ja Jedille toisen ROP-tuloksen :) Meiän pikku ukkelit!
17.6.2017
Viron reissua pukkaa taas :) Ra sai Viron sertin ja oli VSP!

Matkaseurana siskon pikkupodengo Jedi, joka oli ROP ja sai Viron sertin, valioituen myös Viroon! Onnea <3
11.6.2017
Näyttelyreissut on vähän jännittäviä. Liettuan reissulta tuliaisina jäätävän suloinen pieni sheltinpoikanen Xia siskon huusholliin. Tältä reissulta Ran kaveriksi muutti pieni musta dobermanntyttönen, ihastuttava Mori-neiti :)

10.6.2017
Alavudella Miljoonakoirassa. ERI 2 saldona.
2.6.2017
Pumpputarkastuksessa. Ihan priimasti toimii pienen ruskean sydän :)
22.5.2017
Kyynärvaivan selvitystä läpivalaisussa. Virallinen tulos 0/0, tutkitaan ja hutkitaan tarkemmin myöhemmin.
30.5.2017
Leipää ja sirkushuveja! Ra kävi viihdyttämässä tuomareita ja yleisöä koko rahan edestä luonnetestissä :) Yritti se kertaalleen sitoa minut ja tuomarin yhteen nippuun... Häiritsevän vilkas, +110 p. Itsensä näköinen tulos.
20.5.2017
Haminan tuulia nuuhkimassa :) Ruskuainen oli jälleen Erittäin Hyvä.
14.5.2017
Kotimaan kamaralla Lahden ryhmänäyttelyssä. Liian narttumainen Ra EH 1.

Reissussa mukana myös siskon pikkupodengo Jedi, josta saatiin tällä reissulla Suomen Muotovalio! Ihana Jedi, onnea <3
19.2.2017
Toinen päivä Liettuassa starttasi vähän paremmalla arvosanalla, ERI 2 :)
18.2.2017
Maailmanmatkaaja! Pyörähdys lähinäyttelyssä Liettuan Panevezysissä. Ran saldona tältä päivältä EH. Hän oli liian pieni ja kevyt ja kaikkea :)


Uutisia ja päivityksiä 2016

22.12.2016
Joulurauhaa ja parempaa vuotta 2017!

5.12.2016
Pieni ruskea poikanen tänään 2 v <3

27.8.2016
Misterkisoissa! Tällä kertaa kohteena Helsingin Vetcare Syysnäyttely. Ra saavutti jälleen varamiehen roolin, eli ERI 1, SA, PU 2, vara-SERT. Mukana myös ihanainen Bibi-neitonen (Eximus Vis Heartbreaker), Bibi valikoitui parhaaksi nartuksi sertin kera ja oli VSP :)Ra ja Bibi
20.8.2016
Ja eihän siitä edes viikkoa ehtinyt mennä kun Java matkasi sateenkaarisillan yli Daschan luo, vuosi siitäkin on mennyt :( Java <3 Liian aikaisin...Java, minä ja Dascha, heinäkuussa 2014. Rakkaat <3
14.8.2016
Niin siitäkin surujen elokuusta on vuosi aikaa.. Tasan vuosi sitten Dascha lähti sateenkaarisillalle Bakua tapaamaan. Kyllä sitä hassua mummokoiraa on vaan iso ikävä <3 Rapsutuksia ja lihapullia sinne jonnekin!
14.8.2016
Ra tänään Oulussa visiitillä. Mukavalla arvostelulla tänään varamiehen rooli eli PU 2, vara-SERT ja vara-CACIB :)

3.7.2016
Karjaalla misterkisoissa! EH 1 tänään.
21.5.2016
Ra misterkisoissa Helsinki KV:ssa. Tuloksena H.
27.2.2016
Lisäilty kuvia herran kuvakansioihin :)

Dascha-muorin 10 v syntymäpäivä olisi ollut tänään <3 Ajatus pilven reunalle, ikävä on kova :(
26.2.2016
Ra rokotuksilla ja samalla vuodatettiin verta maksakokeen verran :) Tuloksena CAH M0 eli maksa toimii niinku pitää :)
14.2.2016
Ra kävi taas haistelemassa Lahden ilmastoa :) Tuloksena toista äärilaitaa, HYL. Semmottiis tänään :)
17.1.2016
Näyttelyvuosi alkoi niin kivasti että käytiin myös Lahden ryhmänäyttelyssä katsomassa mitä siellä olisi meille tarjolla :) Reissussa oli mukana myös ihanainen Bibi-neitonen <3

Tulos oli enemmän kuin huikea :) Ra sai ensimmäisen Suomen sertin! ERI 1, SA, PU 1, SERT, VSP :) ROP-koira oli myös ruskea :p Bibin tulos oli ERI 2, SA, PN 3. Ei huono päivä!

10.1.2016
Toinen näyttelypäivä Tartossa oli myös erinomainen, mutta tuomari ei antanut kummallekaan juniorille SA:ta. Luokkavoitto kuitenkin saatiin eli toisen päivän tulos ERI 1 :)
9.1.2016
Kukkuluuruu! Me pyörähdettiin Virossa Tartossa :)

Ra esiintyi junioriluokassa edukseen niinkin komeasti että ERI 1, SA, JUN SERT, ROP JUN, PU 2! Tämän myötä herraskaisesta valmistui Viron juniorimuotovalio :) Semmoista minulla ei vielä ole ollutkaan!

Ryhmäkehässä juniorit käytiin ryhmä kerrallaan ja pääsimme kolmen parhaan joukkoon 2-ryhmästä! Siihen se matka siellä sitten tyssäsi mutta ei huono tuokaan :)Uutisia ja päivityksiä 2015

31.12.2015
Näkemiin 2015, tervetuloa 2016!

Kulunut vuosi on ollut monilta tavoin raskas. Viime vuonna joulua ja vuoden vaihtumista vietettiin aivan erilaisessa kokoonpanossa. Ruskea trinssi Ra saapui tammikuun lopussa ja hetken aikaa elettiin kolmen koiran laumassa. Ran alku ei ole ollut mistään kohdin kovin helppo ja hyvä mutta näillä pelikorteilla nyt elellään.

Alkuvuodesta sain iloita tyttösten näyttelymenestyksestä, Dascha oli Viron erikoisnäyttelyssä BIS 3 -veteraani! Javan ainoa näyttelykäynti Suomessa oli Palveluskoirien erikoisnäyttely jossa se oli ROP-käyttökoira ja vielä BIS 4 -käyttökoira! Aivan mahtavaa! Koekäynnit Javan kanssa jäivät jokainen välistä niskan oireilun takia.

Ra kävi myös misterkisoissa, pentuluokissa sen paras saavutus oli RYP 2 -pentu! Virosta se ennätti saada myös kaksi juniorisertiä, saa nähdä onnistuuko kolmannen haaliminen tulevana vuonna. Pyörähdimme myös kokemuksen vuoksi IDC-näyttelyssä sijoittuen pentuluokassa kolmanneksi :)

Surua Ran terveyden lisäksi aiheutti myös Javan terveydentila. Samaan soppaan sille tuli myös märkäkohtu, Java steriloitiin tässä yhteydessä. Daschalla puolestaan oli erinomainen vointi ja sen ikää ei moni uskonut. Niin nuorekas neitonen se oli! Loppu tulikin sitten todella nopeasti, ensimmäiset selkeät oireet kun näkyi niin seuraavana päivänä rakas mummokoira lähti viimeiselle matkalleen, lihapullia syöden <3

Vajaa viikko tämän jälkeen Javan niska magneettikuvattiin ja muutokset olivat juuri niin pahoja kuin epäilinkin. Javaa ei enää herätetty ;( Minä luulin että meillä on vielä vuosia aikaa koluta yhdessä kisakenttiä :(

Ei jää siis isokaan ikävä kuluvaa vuotta. Toivon kaikille menestystä ja onnea tulevalle vuodelle, juuri niissä asioissa mikä itse kullekin on tärkeää ja rakasta <3

24.12.2015
Joulurauhaa :)

17.12.2015
Ensimmäisen räpiköidyn vuoden kunniaksi suunnattiin luustokuviin. Tulokset ovat sitä mitä odottelinkin: selkä LTV4, 6 lannenikamaa edelleen. Nikamien epämuotoisuus VA0 eli ovat sen mallisia kuin pitääkin :) Spondyloosia ei onneksi ollut vielä yhtään. Lonkat lausuttiin arvosanalla C. Näillä mennään.
6.12.2015
Vuoden viimeinen näyttelypäivä meillä :) Voittaja-näyttelystä tuloksena jälleen ERI 2. Ra on kolme kertaa esitetty Suomessa junioriluokassa, joka kerta tuloksena ERI 2. Tarkka poika :D
5.12.2015
Ra vietti synttäripäivää Messukeskuksessa Helsinki Winner -näyttelyssä. Tuloksena ERI 2.
5.12.2015
Pikku hönötti tänään 1 v <3

18.10.2015
Toinen näyttelypäivä.

Tänään junnupoikien sijoitukset vaihtuivat ja Ran voittorivi ERI 1, SA, JUN SERT, ROP JUN, PU 1, VSP!


© K. Tanttu
17.10.2015
Mehän humpsautettiin taas Viroon! Tällä kertaa kauniiseen Rakveren kaupunkiin.

Näyttelystä tuloksena ERI 2. Junnuluokan voitto ja junnuserti tuli kuitenkin Suomeen, onnea Marille ja Eerolle BALT JMVA -tittelistä!

Matkassa mukana myös karvaisempia koiria, Tallinnan reissulla kaksi sertiä pokannut hoffi Late viimeisteli EE MVA -tittelin! Onnea Katjalle ja Markolle :) Tervupoikanen Demon tuloksena ERI.
1.10.2015
Pieni rakas taskuraketti Java olisi täyttänyt tänään 6 v <3 Jäätävä ikävä, en olisi tuosta vielä halunnut luopua :(
27.9.2015
Toinen näyttelypäivä Tallinnassa :)

Tämän päivän tuloksena odotetusti EH. Kasvattajatuomari huomasi puuttuvan etuhampaan...
26.9.2015
Ra kävi Tallinnassa ihmettelemässä ekaa kertaa miltä hallinäyttelyt vaikuttaa :)

Junioriluokasta irtosi tulokseksi ERI 1, SA, JUN SERT, VSP JUN, PU 1, VSP!

13.9.2015
Ra Porvoon SDY:n "kakkoserkkarissa", ekaa kertaa junnuluokassa. Tuloksena ERI 2, tuomarin mielestä hän on vielä liian vauva. Ei ehkä ihan väärässä...:)
29.8.2015
Ra esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa. Tällä kertaa osallistuimme IDC-näyttelyyn eli dobermannien omaan Maailman Voittaja -näyttelyyn.

Ra pääsi omassa väri- ja ikäluokassaan finaaliin ja sijoittui siellä kolmanneksi!


© M. Moisala
22.8.2015
Ra Kouvolan näyttelyssä pentuluokassa. Päivä oli turkasen kuuma ja kehät myöhässä. Poikanen jaksoi silti esiintyä mallikkaasti ja kotiintuomisina ROP-pentu-pokaali :)

 
Elämä jatkuu, päivä kerrallaan. Ra-herra sai omat uudet sivut. Dobermanninpoikanen yrittää nyt opetella sinkkujannun elämää.

Vanhat uutiset ovat nähtävillä täällä. Niin paljon rakkaita muistoja <3